Højere livskvalitet med en komfort kørestol

Vi stræber alle efter en højere livskvalitet og et bedre liv generelt. Det kan ses i jagten på et bedre job, en ny sofa eller en ferie med familien. Men hvad med dem som ikke nødvendigvis kan sige fra, eller som ikke kan mærke smerterne fra kørestolen, men blot se de efterfølgende ’bivirkninger’, ved en kørestol som ikke passer til personen i den?

Det er nu muligt at få specialtilrettet kørestole

Specieltilretning af kørestole er ikke som sådan et nyt fænomen, men firmaerne som beskæftiger sig med speciel tilpasning er blevet meget bedre, de sidste par år, og langt mere erfarne. En af de ældre spillere på markedet er procomfort.dk, hvis arbejde hovedsagligt går ud på at tilpasse kørestolen brugeren/borgeren.

Hvad kan man få tilrettet på kørestolen?

Der er stort set ingen begrænsninger for, hvad du eller borgeren kan få tilrettet. Hvad enten der er behov for at justere i længden på den ene benstøtte, hvis ryggen er skæv eller noget helt tredje, er det altså muligt at tilpasse stolen, så den støtter og opretholder en sund og god holdning i kroppen.

Det er også muligt at tilpasse alle kørestole, så borgeren undgår siddesår og lignende. Dette er med til at øge livskvaliteten gevaldigt.

Det er ligeledes muligt at tilpasse el-kørestole, så hvis du eller en du holder af, døjer med problemer i den nuværende kørestol, som hæmmer komforten eller giver eftervirkninger, er der håb forude.

Andre komfort-fremmende hjælpemidler

Der findes stort set komfort-fremmende hjælpemidler til alle problematikker. Så hvis du har en problemstilling eller et behov, er det altså bare at hive fat i et af de mange firmaer, og spørge ind til dine muligheder, for at løse problemet. Der er ingen der er tjent med ubehag og ukomfortable stole, toiletsæder eller noget helt tredje.

Et andet lille redskab, som kan være med til at øge komforten hos den enkelte person, er en halskrave. En halskrave har til formål at hjælpe brugeren med at holde hovedet i en sund og naturlig ergonomisk position. Halskraven er altså et rigtig godt redskab til borgeren som har problemer med netop dette. En halskrave koster ikke alverdens, men du bør ikke vælge den billigste af de billige, da disse som regel ikke gør arbejdet godt nok, og borgeren stadig vil have svært ved at holde hovedet i en sund position.

Jeg håber denne artikel har givet lidt stof til eftertanke, og at du er mere opmærksom på dine nærmeste velbefindende og komfort. Det er ikke altid man kan se det, eller ved at det er et problem, før man har prøvet noget der er bedre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *